Er du stresset?

Stress, er du ramt?

Sådan opdager du, om du har stress

 

Stiller du dig selv dette spørgsmål, så er det nok, fordi du mærker, at du lægger mærke til, at du reagerer anderledes end tidligere.

Måske har du svært ved at sove. Du kan ikke koncentrere dig, og du har flere følelsesudbrud, end du plejer.

Du kan godt mærke, at noget er galt, men du kan ikke helt præcist udtrykke, hvad der er på spil. Du har det anderledes, og det føles ubehageligt.

Lige meget om det er stress eller noget andet, bør du være opmærksom på dine symptomer. Det er din krops måde at fortælle dig, at du ikke er i balance.

 

Hvad er stress?

Der findes ikke en autoriseret definition på Stress. Men eksperter er enige om, at stress er en tilstand, hvor vi bliver mentalt belastet. Vi oplever, at de forventninger, der er til os, eller de krav, vi har til os selv, overstiger vores ressourcer eller kompetencer.

 

Det er som om, at du BØR kunne

  • Gøre noget bestemt
  • Være noget særligt
  • Klare noget specifikt

Men du FORMÅR det ikke.

Kort sagt: Kravene til dig er større end de ressourcer, du har adgang til.

Det, der sætter gang i stresssymptomerne, behøver ikke kun at være en ting. Det vil tit være en samlet sum af forskellige områder i dit liv, som presser dig.

Når stresssymptomerne træder i karakter, er det som dråben, der fylder glasset, og nu flyder væsken over.

Føler du dig stresset?

Det kan være over en længere periode, at du føler dig presset. Du bekymrer dig, og er i tvivl, du gør det godt nok, og om du er god nok. Du føler dig måske utilstrækkelig. Det er ikke noget du siger højt, men mere tanker og fornemmelser du holder for dig selv.

 

Det er det farlige ved stress. Du kæmper videre og vil tit være den sidste, der opdager og indrømmer, at du har stress. Det er helt forståeligt og naturligt, for det er som at være i en kampzone.

 

  • en kamp du ikke kan vinde
  • en kamp du ikke ved, hvornår ender
  • en kamp du ikke ved, hvordan du trækker dig ud af

Du oplever måske, at du rationelt godt ved, at du er presset og måske har stress, men noget i dig gør, at du kan have svært ved at handle på det og gøre noget ved det.

Det er som at stå foran et stor farlig tiger, hvor du føler, at du BØR blive ved med at kæmpe, selvom du godt ved, at du kommer til at tabe kampen. Men du bliver ved og ved og ved, indtil du ikke kan mere.

Er du også i tvivl, om du har stress?

Kontakt mig for en kort samtale, hvor vi kan have fokus på dig. Den varer 20 minutter og er ganske gratis.

SMS 20929901