Er du forælder til en teenager, der har det svært?

Jeg hjælper din teenager med samtaler, nye strategier og redskaber

TRIVES DIT BARN IKKE?

Stress, lavt selvværd, manglende motivation eller angst og bekymringer, er nogle af de områder, der giver de unge udfordringer. De oplever det på forskellige måder, og de tackler det forskelligt. Måske kan de have svært ved at sætte præcise ord på deres problem. Fælles for dem er, at de kan mærke, at noget er galt. Du opdager måske mistrivslen ved, at din teenager ændrer adfærd.

Er du som forælder opmærksom på disse tegn?

At have det svært i livet kan være så uoverskueligt og smertefuldt, at løsningen bliver, at den unge trækker sig fra fællesskabet, isolerer sig fra sin familie og sine venner med egne svære tanker – og vender kritikken indad. Eller det kan være, at den unge vender kritikken og uroen udad, ændrer adfærd og bliver mere udadreagerende. Der er mange andre tegn på mistrivsel, og tegnene er sjældent entydige. Du, som forælder, er den nærmeste til at se ændringerne.

Jeg er lige her, når du som forælder har brug for sparring med mig i forhold til det, der bekymrer dig

Book en forældersamtale 2092 9901


Er jeg god nok?
Er jeg smuk nok?
Er jeg populær nok?

TROR DIN TEENAGER IKKE PÅ SIG SELV?

Som forælder ønsker man for sine børn, at de har det godt og bare kan nyde at være i livet. Vi er rolige, når de har et liv, hvor de står stærkt i sig selv. Vi ønsker for dem, at de har et ståsted, der er trygt at være. Der hvor de kan begå sig og tør at fejle. 

Sådan tænker mange teenagere:

Det er ikke alle unge, der har fundet deres ståsted. At mangle det i en verden, der synes fuld af perfekthed kan sætte gang i komplicerede følelser og overbevisninger. Er jeg god nok, er jeg smuk nok, er jeg stærk nok, er jeg hurtig nok, kan de andre lide mig? … Ja, fortsæt selv listen – det er ikke svært at stille kritiske spørgsmål til sit eget værd – ikke som voksen og slet ikke som ung.

Har din teenager brug for min hjælp til at finde sig selv? 

SMS til 2092 9901 og book en tid

HVORDAN HAR DU DET SOM FORÆLDER?
HVAD KAN DU GØRE?

Når man som forælder oplever, at ens barn ændrer adfærd måske pludseligt eller over tid, kan det være svært at rumme ens egne følelser. Vi vil alle gerne have, at vores børn trives og er glade. Hvis du oplever, at dine følelser kommer for meget i spil og måske tager over, skal du gøre noget, der personligt kan være svært. Du skal parkere dine følelser for en stund. Du kan altid vende tilbage til dem.

Her er en lille øvelse, som kan hjælpe dig

Forestil dig, at du holder ind på en stor parkeringsplads. Læg godt mærke til, hvordan den ser ud. Find en P-plads, der er ledig. Forestil dig, at du parkerer dem, så du ved, hvor du kan finde dem igen. Indløs billet og gå derfra til fods. Nu er du klar til næste step.

Se, hør, lyt og mærk din teenager. Du skal ikke i første omgang være styret af, at du altid skal løse problemet. Dit fokus skal være på at være nysgerrig og undersøgende på det, der er svært for dit barn. 
Vær i nuet sammen med din teenager, både når det er let, og når det er svært. Derved tilbyder du et nyt perspektiv og en ny måde at tackle det, der er svært. 

Psykoterapeut Stine Bache

HVAD TILBYDER JEG?

SAMTALE

Via ungecoaching og terapi hjælper jeg med at skabe et nyt perspektiv, så den unge står stærkere i sig selv. Hver ung har ret til at finde sit unikke ståsted, og til at være lige den, han/hen/hun er.

De unge fortæller, at de oplever, at en samtale med mig har den virkning, at de føler sig mere rolige og lettere, når de går ud ad døren.

Jeg kan ikke ændre de omstændigheder, der præger den unge, men jeg kan tilbyde redskaber, nye perspektiver, strategier og et andet syn på sig selv via et forløb af professionelle samtaler. 

REDSKABER

Jeg har udviklet forløb, der har fokus på balance og redskaber.

Balancen dækker over, at den unge får mulighed for at forstå sin adfærd, sine følelser og tanker, og blive opmærksom på nye strategier, der kan bruges i fremtiden.

Når den unge er klar, åbner jeg op for at arbejde med helt konkrete og praktiske coachingværktøjer.

For at den unge kan gå ressourcefyldt ud i fremtiden, skal der være et stabilt ståsted at starte med.

Det er løsningen.

TRYGHED

Undersøgelser viser, at kemien og relationen imellem klient og coach/psykoterapeut har stor betydning for graden af succes.

Derfor bruger vi den første samtale på at lære hinanden at kende. Jeg får et indblik i den unges person og problemer, og den unge mærker, om der er tryghed og tillid i relationen imellem os, så vi kan fortsætte samarbejdet.

Når nye vaner skal brydes, skal det trænes over tid med støtte og opfølgning.

Jeg anbefaler et forløb af 5-8 samtaler.

HER ER DE UNGE, JEG MØDER I MIN KONSULTATION

Når jeg kigger mig omkring, ser jeg en verden fuld af skønne, vidunderlige unge mennesker, der ønsker et trygt og godt liv. Hvordan et liv skal være, se ud og føles bliver i stadig højere grad defineret ud fra og videreformidlet af de sociale medier. Det skal være perfekt og uden fejl. Det skaber et stort pres på en ung. Det filter, vi kan lægge på et billede udadtil på sociale medier, så alt ser godt ud, kan vi ikke lægge på vores indre. Der kan intet skjules. 

Sådan tænker mange teenagere:

Jeg snakker med mange unge, der fortæller, at de inderst inde kan have en stor angst for at blive afsløret. De har fået skabt den sandhed, at de ikke er lige så gode som de andre. Det er et enormt pres at bære på sådan en overbevisning. Måske er det endda den unges bedst bevarede hemmelighed. – Sæt nu de andre gennemskuer, hvem jeg egentlig er. Disse følelser og tanker kan komme til udtryk i mere konkrete symptomer som stress, tristhed, tomhed, manglende motivation, angst og sorg. Symptomer som skal tages meget alvorligt.

dreng 20 år

Stine har været med til at hjælpe mig til at finde, hvad jeg havde brug for i en svær tid og hjælpe mig med at finde, hvad mine behov var, for at jeg kunne få det bedre.

Stine har et stærkt øje for fordybelsen i en selv, som jeg tog til mig og stadig benytter i dag.

Stine har en stor forståelse for en, og man føler sig tryg ved at åbne op omkring svære ting, og man kan mærke, at Stine tager det til sig og gør alt for at forstå ens problematikker.

Alt i alt en helt fantastisk coach.

pige 15-18 år

Jeg har haft samtaler med Stine igennem 3 år, og det var en kæmpe hjælp.

Det var betryggende at vide, at man altid havde en at komme til og få drøftet sine tanker med. Dermed kom jeg også altid ud fra samtalerne med fornyet motivation og et bedre perspektiv på, hvad end jeg havde på hjertet.

Stine var lyttende og forstående, men var også god til at stille de spørgsmål, der fik gang i tankerne og fik sat et andet syn på den givne situation.

Det var en fornøjelse at snakke med Stine, både igennem de gode og dårlige tider.

Forløbets betydning for mig

Jeg tvivler på, at jeg ville have været, hvor jeg er i dag, hvis ikke jeg havde fået den hjælp.

Jeg takker mange gange og kan varmt anbefale Stine for hendes gode faglige tilgang, men også hendes personlige engagement!”

pige 19 år

”Jeg har altid i mine samtaler med Stine følt mig tryg og forstået.

Samtalerne har i den grad hjulpet mig i forhold til, hvordan jeg tackler fremtidige situationer.

Stine formår nemlig at visualisere og give redskaber til at lykkes med de udfordringer eller skilleveje, man står overfor.”

dreng 19 år

”Stine har hjulpet mig med at udvikle min personlighed i det private og i det sociale samvær.

I gymnasiet havde jeg det meget svært med mig selv, fordi jeg stort set aldrig var glad i mit privatliv, og derfor var det en stor belastning, som påvirkede min dagligdag i skolen.

Jeg var meget indelukket og delte ikke mine følelser med nogen. Indtil jeg mødte Stine. Hun har i sandhed været en kæmpe støtte i mit personlige liv men også i gymnasiet.

Hun er meget sympatisk og forstående over for andre mennesker.

Sådan var mit forløb

Jeg havde en del samtaler med Stine om mange forskellige ting og hver gang følte jeg glæde over at have snakket med hende.

Hun har givet mig værktøjer, som har givet mig det løft, jeg havde brug for i mit liv.

Jeg følte og fandt ud af, at det har været vigtig for mig at tale om mine problemer og Stine var helt klart den rette at snakke med.”

Har du som forælder brug for sparring, eller har din teenager brug for og er parat til at få hjælp?
Send mig en besked 2092 9901 og book en tid