ER DU BEKYMRET FOR DIN TEENAGERS TRIVSEL? Går dit barn og har følgende tanker?

Stress

STRESS

Jeg føler, at jeg har svært ved at overskue min hverdag.

Der skal kun lidt til, at jeg bliver ked af det.

Jeg har tankemylder og problemer med at sove.

Jeg kan ikke klare presset.

Selvværd

SELVVÆRD

Jeg tror ikke på mig selv.

De andre er mere værd end mig.

 

INDRE NEGATIV STEMME

Jeg har mange negative tanker og taler grimt til mig selv.

UDDANNELSE

SKOLE

Jeg er træt og umotiveret i skolen.

Jeg tør ikke række hånden op i timerne.

Jeg vil gerne være bedre i skolen

LEKTIER

Jeg får ikke lavet mine lektier.

angst

ANGST

En indre uro og angst
overmander mig.

PRÆSTATIONSANGST

Angsten overtager, når jeg skal til eksamen eller fremlægge i timerne.

GENERTHED

Jeg holder mig tilbage og ikke tør tale til andre.

Vrede

VREDE

Jeg kan ikke forstå, at jeg er så vred.

Jeg udtrykker mig bedst med vrede, men inderst inde er jeg såret og ked af det.

 

FRUSTRATION

Jeg går rundt og er frustreret og kan ikke slippe følelsen igen.

TOMHED OG SORG

ENSOMHED

Jeg er tit alene og føler mig ensom.

MOBNING

De andre holder mig ude af fællesskabet.

TOMHEDSFØLELSE

Jeg føler mig tom og kan ikke mærke mig selv. 

Det er ikke sikkert, at du er helt klar over, hvad du gerne vil have hjælp til. Noget kan være meget specifikt, andet kan være mere upræcist og viser sig måske som ændring i adfærd, tanker eller følelser.

Bare rolig, det finder vi ud af. Når du kommer hos mig, bruger vi den første samtale til at finde ud af, hvad jeg kan hjælpe med.

Her er en ung, som er kommet hos mig i løbet af 3 år, når der har været behov for det.
Jeg har haft samtaler med Stine igennem 3 år, og det var en kæmpe hjælp. Det var betryggende at vide, at man altid havde en at komme til og få drøftet sine tanker med. Dermed kom jeg også altid ud fra samtalerne med fornyet motivation og et bedre perspektiv på, hvad end jeg havde på hjertet. Stine var lyttende og forstående, men var også god til at stille de spørgsmål, der fik gang i tankerne og fik sat et andet syn på den givne situation. Det var en fornøjelse at snakke med Stine, både igennem de gode og dårlige tider. Jeg tvivler på, at jeg ville have været, hvor jeg er i dag, hvis ikke jeg havde fået den hjælp. Jeg takker mange gange og kan varmt anbefale Stine for hendes gode faglige tilgang, men også hendes personlige engagement!

Pige 15-18 år

Vil I vide mere om, hvordan jeg griber en samtale an?

DU ER BANGE FOR AT SIGE NOGET I TIMERNE
Det kender jeg som lærer fra mange af mine elever. De bruger en masse energi på at skjule sig i timerne, så de ikke bliver spurgt.

Du har sikkert hørt sætningen: “Du skal bare sige noget mere.” Det er et velment råd, men du har sikkert opdaget, at du ikke kan bruge det til noget. 

Du skal have nogle helt andre strategier. Her træder jeg ind som coach og hjælper dig med at finde og træne nye måder at føle, tænke og reagere på. Det betyder, at du kan gå i skole på en helt anden måde.

SYMPTOMPER PÅ STRESS:
Der er mange unge, der har symptomer på stress. Det kan være ondt i maven, hukommelsesbesvær, energiløshed og svært ved at overskue hverdagen.

Måske har du hørt sætningerne:
sæt dine forventninger ned.
Du skal ikke nå det hele.
Tag det nu roligt.” 

Det er venligt ment, men det er ikke det, der hjælper. Når man er stresset, så evner man ikke selv at komme ud af situationen. For hvad er det, man skal tage det stille og roligt med, og hvordan gør man?

Som coach hjælper jeg dig med at afdække, hvad der helt konkret sker hos dig. Desuden underviser jeg dig i, hvad det er, der helt præcist sker med hjernen og kroppen. Måske er der behov for, at jeg arbejder terapeutisk i forhold til baggrunden for, at du reagerer med stress i dit liv.  

DU HAR SVÆRT VED AT FORETAGE VALG:
Vi træffer hele tiden valg i vores liv. Lige fra hvilket tøj man vil have på, til hvad man gerne vil med livet. 

I nogle tilfælde kan det bunde i dybere oplevelser og måder at gå til livet på. Måske sidder det dybt i dig, at du ikke vil skuffe ved at vælge forkert. Er det tilfældet, er jeg psykoterapeuten, der hjælper dig med at udforske årsager og få indsigt i dig selv.

Når samtalen drejer sig om valg, hvor der mangler informationer til at træffe valget, bruger jeg teknikker fra studievejledningen. Eller det kan være, at jeg coacher dig, så du får mere konkrete strategier.