Ensomhed afløser FOMO – Fear Of Missing Out

Hjælp til din teenager

Hvordan har din teenager det?

Din teenager sidder størstedelen af sin vågne tid ”indespærret” på sit værelse.
Har du lagt mærket til, om ensomheden banker på?

Inden nedlukningen kunne årsagen til en stor del af de unges mistrivsel findes i udbredelsen af FOMO. De unge kender det. Det er angsten for at gå glip af alt det, andre viser på sociale medier. Den giver næring til bekymringen ”Er jeg god nok?” og får den unge til at føle sig udenfor fælleskabet.

Tvivlen hos den unge kan blive til en forfærdelig sandhed og føles som et kvælertag i et ungeliv:

  • Jeg er ikke god nok
  • Jeg er ikke populær nok
  • Jeg præsterer ikke godt nok

Hvad går din teenager glip af?

Vi forældre og vores teenagere burde være i ekstase over at slippe for FOMO her under nedlukningen – der sker jo absolut intet!

  • Ingen shoppingture
  • Ingen sportsarrangementer
  • Ingen cafébesøg
  • Ingen fester
  • Ingen …. Du fortsætter selv listen, og den er lang. Bare spørg din teenager.

Hvorfor er din teenager ikke glad?

De unge jubler ikke i øjeblikket. De mangler det vigtigste i deres liv – fællesskab. Det fysiske fællesskab, hvor de kan spejle sig direkte i hinanden, som virkelige mennesker med deres små fejl og uperfektheder. Et fysisk fællesskab, hvor alle deres sanser er i spil og afsender eller modtager de små vigtige signaler i en kommunikation.

Derfor er FOMO – angsten for at gå glip afløst af ensomhed under nedlukningen. Det kan være lige så angstprovokerende at føle sig usikker og tro, at man ikke er god nok i et fællesskab som at opleve, at der ikke er noget fællesskab.

Giv en krammer

Lad os give håndslag på, at du krammer din teenager en ekstra gang i dag, så I begge MÆRKER, at hun/han ikke er alene men er i et fællesskab – måske er det med et par gamle røvhuller (undskyld sproget) 😉 Det er det bedste, du, som forælder kan tilbyde i øjeblikket.

Kender du en teenager, der har det skidt for tiden, eller en forælder, der er bekymret, så henvis dem til min hjemmeside. Her kan de begge læse mere om, hvordan det er at være ung og have det svært. Jeg er lige her til at hjælpe.

Læs mere om, hvad du skal lægge mærke til hos din teenager under nedlukningen,

klik her

Vi ses

Kærlige hilsner

Stine

#ungestrivsel